EEN WARME (INTERNET)CONNECTIE

“We leren samen veel! Voor onze VZW heeft de functionelere manier van online werken ook voordelen, die we willen houden, maar de uitdaging is hoe de echte ontmoeting terug in te bouwen, ook online.” Luc Deneffe, De Wissel VZW

VZW De Wissel begeleidt verschillende afdelingen jongeren en gezinnen. In de werking Switch en centrum Molenmoes voorzien ze een dagprogramma voor kwetsbare jongeren die niet naar school gaan. Tijdens de lockdown verbleef een deel van deze jongeren permanent op de locaties, met een vaste staf en vrijwilligers. 

Tijdens de versoepelingen wilde de VZW voorzichtig heropenen en andere jongeren weer opvangen. Concreet ondervonden ze onzekerheden en vragen omtrent personeel, emotionele en financiële aspecten, digitale werking en vrijwilligerswerking.


ENGAGE4 analyseerde de vraag van de VZW en stelde een nodenanalyse op om tot een goede match te komen. Tijdens het project begeleidde ze zowel communicatie, planning als het co-creatieve proces. Project ism Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk.


Begeleider in digitale transformatie Amplexor zocht samen met VZW De Wissel naar oplossingen die continuïteit brengen, maar ook veiligheid garanderen. Ze boden ondersteuning bij het uitpluizen van de processen en mogelijkheden om de voordelen van -eerder verplichte- digitale werking te incorporeren. 

Daarbij gaven de bedrijfsvrijwilligers onder meer praktische tips om op te volgen wat er leeft onder staf, jongeren en vrijwilligers, en adviezen over hoe de VZW menselijke verbindingen kan behouden over internetconnectie heen. Zo creëerden ze ondanks de afstand toch een voelbare warmte!

EEN WARME (INTERNET)CONNECTIE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x