HELEMAAL DIGITAAL

"Door de geldende maatregelen, werd er voor deze samenwerking online vergaderd, wat ervoor zorgde dat de samenwerking uiterst efficiënt verliep, en dus ook veel minder tijd vroeg dan oorspronkelijk ingeschat. Ik kan iedereen warm aanbevelen om af en toe een beetje tijd vrij te maken om expertise te delen. Het geeft voldoening ook op deze manier mee een maatschappelijk verschil te maken!” Isabelle, Jaguar-Land Rover

Jaguar-Land Rover Belux bood, in kader van het project Vlaanderen Helpt, Torens aan de Dijle VZW tijdens de Covid-19 crisis zijn diensten aan. Torens aan de Dijle VZW voorziet in de gezamenlijke ontsluiting van de acht monumentale kerken in de binnenstad van Mechelen. Vrijwilligers zorgen voor een warm onthaal in elke kerk en voorzien de bezoeker van de nodige informatie.

Omwille van geldende veiligheidsmaatregelen en beperking in verplaatsing, kon veel vrijwilligerswerk niet doorgaan en moesten culturele events en erfgoedbezoeken onder aangepaste omstandigheden gebeuren. Dit zowel voor de vrijwilligers als voor de bezoekers.  


ENGAGE4 heeft deze unieke samenwerking volledig digitaal opgestart en begeleid. Het project toont aan hoe menselijke verbindingen ook digitaal een verschil kunnen maken.


Met kennis en expertise op vlak van communicatie en events, waren communicatiemedewerkers van Jaguar-Land Rover een goede partner om mee te denken over de organisatie van culturele evenementen tijdens de pandemie. Ze gaven input om culturele activiteiten veilig om te vormen, en voor verschillende communicatie-strategieën om de activiteiten -op nieuwe manieren- bekend te maken. De werking van de VZW kon zo in deze uitzonderlijke periode toch verder opstarten, en dat onder het motto van safety first!  


“Een veilig kader scheppen voor onze vrijwilligers die het onthaal doen in de kerken loont. Na een tijd verplicht thuisblijven zijn velen terug aan de slag. Terugkoppeling met een professionele partner zorgde voor het finetunen van onze procedure en leerde ons duidelijk en flexibel communiceren naar hen en onze bezoekers.” Sarah, Torens aan de Dijle VZW

HELEMAAL DIGITAAL

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x