ONVERWACHT INSPIREREND ... OM JE KENNIS MET ANDEREN TE DELEN

Verhalen van andere mensen lezen kan onverwacht inspirerend zijn.

Wij willen nog meer mensen inspireren om kennis te delen en zich op die manier maatschappelijk in te zetten. Goede voorbeelden helpen je al een stuk op weg.
En op professioneel vlak brengt het delen van kennis nieuwe inzichten en waardevolle ervaringen.  

Ben je goed in je vakgebied? Laat je bedrijf weten dit te willen delen met VZW's!

Hierbij twee nieuwe getuigenissen, van Oxurion met UZ Leuven en het Rega-instituut, en van Amplexor met De Wissel vzw:

MARK & BERNARD

Kennisdeling tussen bedrijven en sociale organisaties kent vele vormen. Ook vanuit wetenschappelijke hoek ontvingen we een mooie getuigenis met een wel heel directe link naar de strijd tegen het nieuwe covid-19 virus.

Uit het biofarmaceutisch bedrijf Oxurion engageerden zich Marc, expert preklinisch onderzoek, Bernard, expert laboratorium, en collega's uit het hooggekwalificeerd team, om hun expertise te delen met collega wetenschappers van ziekenhuis UZ Leuven en het Rega-instituut voor medisch onderzoek (KU Leuven). Een belangrijke bijdrage werd geleverd aan het onderzoek en de ontwikkeling van behandelingen voor patienten met covid-19.

De samenwerking hielp de teams uit het ziekenhuis en de onderzoeksinstelling goed vooruit. Door het delen van zeer gespecialiseerde wetenschappelijke kennis, zoals bijzondere biologische processen  en strategieën in het opzetten en uitvoeren van nieuwe testen, kwam men snel tot nieuwe inzichten.

Het gaf de Oxurion collega’s bovendien veel voldoening om hun kennis rechtstreeks te kunnen inzetten voor deze acute maatschappelijke uitdaging. Door de samenwerking werden bij Oxurion de professionele banden tussen collega's versterkt en leidden de nieuwe inzichten tot verdere stimulans en discussie.
Hierdoor werd nogmaals voor iedereen van het team duidelijk dat de collective kennis aanwezig, verder ingezet kan worden naar een mogelijke oplossing van het Covid-19 probleem.


SYLVIE

In sommige gevallen kwam een bestaande samenwerking door de corona crisis in een stroomversnelling. Ineens blijkt men nog meer voor elkaar te kunnen betekenen en komt men tot verbeteringen die men eerder totaal niet voorzien had.

Sylvie, CEO van Amplexor, digital solution provider, heeft vanuit haar bedrijf al een warme relatie met De Wissel VZW, begeleidingsnetwerk voor kwetsbare jongeren en jonge gezinnen. Ze ziet dat deze VZW, met veel deelwerking (personeel), grote overeenkomsten met haar organisatie vertoont. Regelmatig gaat ze met Luc, directeur van De Wissel, in gesprek over de dagelijkse werking van hun organisaties en samen identificeren ze uitdagingen.

Tijdens de bijzondere lockdown-weken 'ontploften' alle normale processen en werd alle routine doorbroken. De verschillende processen op de rails houden was en is een hele klus in beide organisaties. De uitwisseling over dit proces was inspirerend en motiverend. Dit contact zette Sylvie aan om binnen Amplexor en haar netwerk te zoeken naar kennis om concrete uitdagingen op te lossen.

Concreet werd De Wissel VZW ondersteund bij het versterken van de digitalisering van de dienstverlening. Dankzij de inzet van Amplexor werd het gebruik van Microsoft Teams verdiept om het contact tussen medewerkers van De Wissel met elkaar, en met de doelgroep, te vergemakkelijken.

Men ervaarde direct de meerwaarde en er werd afgesproken om na de crisissituatie te bepalen welke digitale ondersteuning structureel kan worden ingezet. Zoals in veel organisaties waarschijnlijk het geval zal zijn, ziet men bij De Wissel een nieuwe werkvorm ontstaan uit de samenwerking en verbinding die de corona-uitdaging teweeg brengt.


Veel bedrijfsmedewerkers zijn bereid en hebben goesting om zich maatschappelijk te engageren.

Zodra ze dit kunnen doen vanuit hun sterktes, hun professionele kennis, leren ze zich bovendien flexibel aanpassen aan een hele andere context dan die ze dagdagelijks kennen. Dit maakt dat ze naast zingeving en motivatie ook professionele groei ervaren!


Wie inspireert nog? Neem contact met ons op.

ONVERWACHT INSPIREREND ... OM JE KENNIS MET ANDEREN TE DELEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x