SOLIDARITEIT OVERWINT

Sonia, een medewerkster van het Spaanse bedrijf Genesis Home Technology Architects, kreeg de kans om als bedrijfsvrijwilliger the Maker Movement against Covid-19 te versterken. De beweging zette zich tijdens de Covid-19 lockdown in voor het -van thuis uit- maken van levensnoodzakelijke middelen zoals face shields.

“Na ongeveer twee weken waren we erin geslaagd om alle ziekenhuizen en medische wachtposten in onze stad te bevoorraden.” Sonia, Genesis Home Technology Architects

Tijdens het begin van de crisis kon de overheid niet volgen met de productie van zulke maskers. The Maker Movement against Covid-19 ontwikkelde als online community ideeën, ontwerpen en prototypes voor deze maskers zodat mensen ze van thuis uit met hun eigen 3D-printers konden maken. 

In volle lockdown moesten deze maskers op verschillende plaatsen worden opgehaald en dan bij de juiste instelling bedeeld worden. Vanuit haar achtergrond in logistieke processen en organisatie was Sonia de geknipte vrijwilliger om dit project mee te begeleiden. Bekijk onderstaand de getuigenis van Sonia.
ENGAGE4 adviseerde bij dit project de bedrijfsleider Wim in hoe hij zulke projecten kan aanpakken, hoe hij zijn medewerkers kansen kan geven om zich in te zetten, waar deze kansen het beste gevonden kunnen worden en wat de valkuilen van zulke projecten kunnen zijn.


In deze interdisciplinaire Maker Movement bundelden zorgorganisaties, brandweer, bedrijven en burgers hun krachten om samen iets positiefs te verwezenlijken. Sonia was verwonderd in hoeveel energie er kan vrijkomen door allemaal een steentje bij te dragen. Zo werd er zeer snel en flexibel ingespeeld op noden, zonder dat er onnodige procedures werden opgesteld. Snelle en duidelijke communicatie zorgden ervoor dat iedereen een bijdrage kon leveren die er echt toe deed. Een verandering die haar bedrijfsleider ook op de werkvloer opmerkt.

SOLIDARITEIT OVERWINT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x