De triple-win van skills-based volunteering

Uit onderzoek blijkt dat skills-based volunteering (SBV) een sterke triple-win levert: aan bedrijven, aan non-profits, én aan de medewerkers van beide sectoren.

Bedrijven

Voor een bedrijf creëert een investering in SBV een meerwaarde op twee manieren. Het is een krachtige opleidingstool richting bedrijfsmedewerkers, alsook een manier om tastbare sociale impact te realiseren.

Resultaten van SBV zijn onder meer het ontwikkelen van vaardigheden en ‘mindset’ van bedrijfsmedewerkers, het versterken van 'employee engagement' en motivatie, het vergroten van de innovatiekracht, en een verbeterd bedrijfsimago en visibiliteit.

Non-profitsector

Non-profit organisaties verwelkomen bedrijven die kennis en vaardigheden van getalenteerde professionals kunnen aanbieden. Hierbij zoekt men bedrijven uit allerlei sectoren en disciplines, zodat men gericht advies, vaardigheden en/of mankracht van ‘buiten’ kan inzetten om de sociale uitdaging aan te pakken.

Resultaten van SBV voor de non-profit worden onder andere gevonden in het versterken van hun organisatorische capaciteit (capacity building), het verbeteren van hun visibiliteit en imago, en het vergroten van motivatie en kennisontwikkeling onder hun medewerkers.

Medewerkers

Medewerkers van beide sectoren worden uitgedaagd om creatief en innovatief te zijn, om andere perspectieven in te nemen, en 'out of the box' te denken. Dit versterkt hun professionele ontwikkeling, bevordert nieuwe werkrelaties, en resulteert in teambuilding en het uitbouwen van nieuwe netwerken.

Betekenisvolle ervaringen en verbondenheid laten niemand koud. Het gevoel van maatschappelijke betrokkenheid en de kans om zelf mee een verschil maken geeft mensen zin en energie!


De triple-win van skills-based volunteering

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x