Impact

Uit onderzoek blijkt dat skills-based volunteering een sterke triple-win levert: aan bedrijven, aan non-profits, én aan de medewerkers van beide sectoren.

Duurzame projecten hoeven niet altijd langdurig te zijn. Bedrijven kiezen vaker voor flexibele manieren van inzet, zonder lange termijn verbintenissen met een non-profit organisatie. 

De mogelijkheden van skills-based volunteering zijn aantrekkelijk omdat medewerkers hiermee op korte tijd een positief verschil maken en tegelijk hun professionele skills en netwerken ontwikkelen. Engage4 koppelt bekwame professionals en non-profitorganisaties om zo beide organisaties te versterken en ondersteunen in het bereiken van hun missies.

Bedrijven

Voor een bedrijf creëert een investering in skills-based volunteering een meerwaarde op twee manieren. Het is een krachtige opleidingstool richting bedrijfsmedewerkers, alsook een manier om tastbare sociale impact te realiseren.

Resultaten van skills-based volunteering zijn onder meer het ontwikkelen van vaardigheden en ‘mindset’ van bedrijfsmedewerkers, het versterken van 'employee engagement' en motivatie, het vergroten van de innovatiekracht, en een verbeterd bedrijfsimago en visibiliteit.

Non-profitsector

Non-profit organisaties verwelkomen bedrijven die kennis en vaardigheden van getalenteerde professionals kunnen aanbieden. Hierbij zoekt men bedrijven uit allerlei sectoren en disciplines, zodat men gericht advies, vaardigheden en/of mankracht van ‘buiten’ kan inzetten om de sociale uitdaging aan te pakken.

Resultaten van skills-based volunteering voor de non-profit worden onder andere gevonden in het versterken van hun organisatorische capaciteit (capacity building), het verbeteren van hun visibiliteit en imago, en het vergroten van motivatie en kennisontwikkeling onder hun medewerkers.

Medewerkers

Medewerkers van beide sectoren worden uitgedaagd om creatief en innovatief te zijn, om andere perspectieven in te nemen, en 'out of the box' te denken. Dit versterkt hun professionele ontwikkeling, bevordert nieuwe werkrelaties, en resulteert in teambuilding en het uitbouwen van nieuwe netwerken.

Betekenisvolle ervaringen en verbondenheid laten niemand koud. Het gevoel van maatschappelijke betrokkenheid en de kans om zelf mee een verschil maken geeft mensen zin en energie!


Impact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x