Kleine grote gebaren… geef waar je goed in bent!

Niet enkel grootse daden, ook kleine gebaren maken een verschil!

Twee nieuwe getuigenissen van professionals die vrijwillig hun kennis delen met VZW’s. En zo zelf een maatschappelijke impact hebben.

NELE

De federale overheid verbood omwille van de coronacrisis alle publieke activiteiten en evenementen. Voor VZW's die deels financieel afhankelijk zijn van inkomsten uit evenementen die ze opzetten, of voor VZW's die vanuit hun socio-culturele missie evenementen organiseren, zorgt deze situatie voor een zwaar inkomensverlies.

Bijkomend is er bij VZW’s veel onduidelijkheid over de gevolgen van bepaalde contractuele verplichtingen, zoals een verbrekingsvergoeding, die hen mogelijks in ernstige financiële moeilijkheden kan brengen.

Nele, advocate bij niche-advocatenkantoor Artes, hielp de bezorgde VZW Kynologische Vereniging Brabo verder op weg. Deze kynologische vereniging biedt diensten aan voor hondenliefhebbers, ondermeer via diverse evenementen. Er hing hen een grote verbrekingsvergoeding boven het hoofd voor een evenement dat noodgedwongen werd afgelast. Met haar juridische kennis en opzoekwerk, over thema’s zoals onder meer overmacht en vreemde oorzaak, kon ze voor deze VZW een goede oplossing vinden.

De VZW wilde ook graag haar solidariteit met de zwaar getroffen evenementensector tonen. Dit virus is voor geen enkele partij een pretje. In dialoog met de partner werd een oplossing gevonden die voor alle partijen haalbaar is.

Een VZW te kunnen helpen vanuit haar expertise maakt Nele gelukkig en geeft haar veel voldoening. Je talenten inzetten voor een maatschappelijk doel zorgt voor zingeving.

Nele is bovendien erg enthousiast over de positieve dynamiek die hun maatschappelijke engagement binnen het hele team teweegbracht. Het is mooi om te zien hoe iedereen met plezier z'n steentje wilt bijdragen, met z'n allen solidair!

ISABELLE

De wereld veranderen begint bij jezelf, en lokaal engagement kan daar de sleutel toe zijn.

Isabelle, communicatie manager bij Jaguar Land Rover Belux, bouwde ervaring op in het samenbrengen van specifieke noden van VZW's met ondersteuning uit hun bedrijfsnetwerk. Enkele jaren geleden stond ze mee aan de wieg van het project ‘Unsung Heroes’ waarbij toen lokaal aandacht werd gegeven aan VZW's die dagelijks een verschil maken. Nog steeds komen uit de basis die toen gelegd werd, nieuwe contacten voort.

Zo vonden tijdens deze coronacrisis de VZW's Solidarité Grands Froids, een Brusselse vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen die noodgedwongen op straat leven, en De Voedselbanken haar. Isabelle zette haar logistieke kennis in om ondersteuning te voorzien voor een vlotte voedselbedeling. Haar opgebouwde ervaring met het inspelen op concrete noden van lokale VZW’s zorgde dat ze snel in actie kon komen.

Die inspanningen om te gaan samenwerken met lokale VZW’s blijft ook nieuwe engagementen opleveren. Zo kwam recent de vraag vanuit de samenwerking van Jaguar Land Rover met de Vlaamse Kinderliga om een leuke oplossing te voorzien om kinderen blij en afgeleid naar een medisch onderzoek te laten gaan in het nieuwe centrum voor proton-therapie in UZLeuven.

Isabelle gelooft sterk in samenwerking en dat dit vruchtbaar is voor alle partijen. Ze houdt van de leuke kruisbestuiving die uit dit soort van samenwerkingen voortkomt.

Change the world, step by step!
Kleine grote gebaren… geef waar je goed in bent!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x