VZW’s en bedrijven starten allebei opnieuw op, waarom geen kennis delen?

Niet langer technisch vrijwilligerswerkloos? Heropstarten na de lockdown is voor alle organisaties een uitdaging! Engage4 en het Vlaams steunpunt vrijwilligerswerk sloegen de handen strategisch ineen om non-profit organisaties hierbij te ondersteunen!

Wij roepen bedrijven op om kennis rond heropstarten, of re-boarding, te delen met VZW’s. Samen zetten we enkele pilootprojecten op waarbij we bedrijven en VZW’s zullen begeleiden bij deze kennisdeling.De laatste weken is nog meer aangetoond dat vrijwilligers een heel belangrijke rol spelen in onze maatschappij. We zien een enorme, hartverwarmende, inzet van vrijwilligers die hoognodige ondersteuning bieden. Er zijn echter ook veel mensen die hun vrijwillig engagement, oa in een VZW, noodgedwongen tijdelijk moe(s)ten stopzetten om in hun kot te blijven…

Nu VZW's stilaan hun werkzaamheden hernemen, zijn ook zij op zoek naar optimale strategieën om hun medewerkers en vrijwilligers opnieuw op een veilige manier te verwelkomen.
Ook bedrijven denken na op welke manier ze hun medewerkers na ‘lock-down’ terug zullen inzetten, zowel op kantoor, op afstand (thuis) of een combinatie van beide.

Aan VZW’s en organisaties die werken met vrijwilligers, vragen we deze bevraging in te vullen om meer zicht te geven op de noden.

Tegelijk starten we een aantal pilootprojecten op waarbij we een bedrijf koppelen aan een sociale organisatie om heel praktijkgericht kennis over heropstarten te delen. Wij zullen de leerlessen uit deze trajecten delen en omzetten in tips&tricks voor VZW's.

Kan je bedrijf een maatschappelijke bijdrage leveren door kennis over re-boarding te delen?

Heb je praktisch digitaal materiaal dat ter beschikking kan worden gesteld (bv afbeelding die aan jeugd duidelijk maakt afstand te houden)?

Heb je als bedrijf een andere expertise die je wilt delen met VZW's (bv opstellen van een crisisplan indien er een nieuwe lock-down komt)?

Laat het ons weten! Dit is het moment om elkaar zoveel mogelijk te helpen bij de uitdaging van het re-boarden.

VZW’s en bedrijven starten allebei opnieuw op, waarom geen kennis delen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x