Sessies voor bedrijven

Introsessie
Dinsdag 27 oktober 2020 van 13u30 tot 14u45. Inschrijven via KBS

Wil je als bedrijf maatschappelijk engagement opnemen via de inzet van je medewerkers? In deze introsessie leggen we uit wat employee volunteering inhoudt en welke mogelijkheden er zijn.

Engage4 is expert in skills-based volunteering, een vorm van employee volunteering waarbij bedrijfsvrijwilligers worden ingezet op basis van hun kennis & vaardigheden. Volunteering is in dit geval geen eenrichtingsverkeer, maar een gelijkwaardige samenwerking tussen bedrijf en non-profit. Deze vorm van volunteering is geschikt voor zowel kleine als grotere bedrijven.

We geven je tijdens deze intro mee wanneer en waarom je best voor deze vorm kiest. We laten je ook zien hoe je die succesvol kan realiseren en wat de voordelen en valkuilen zijn. We doen dit telkens aan de hand van herkenbare voorbeelden.

Workshop - Impact versterken door een goede voorbereiding
Donderdag 12 november 2020 van 13u30 tot 14u45. Inschrijven via KBS

Is skills-based volunteering iets voor jouw bedrijf, en hoe begin je eraan? Welk maatschappelijk engagement wil je realiseren? Welke vorm van vrijwilligerswerk sluit daarbij aan? Welke inzet van kennis en vaardigheden kan je bieden en welke waarde levert dit voor je bedrijf?

Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk. We geven je in deze workshop daarom een pak inspiratie en nuttige tips & tricks mee. Zo kan je een succesvol project opzetten dat niet alleen loont voor de sociale organisatie waarmee je samenwerkt, maar ook voor jouw bedrijf en medewerkers.

Tips voor het concreet uitwerken van je project krijg je mee in de workshop Identificeren & vormgeven van je project.

Workshop - Identificeren & vormgeven van je project
Donderdag 12 november 2020 van 15u15 tot 16u30. Inschrijven via KBS

Je wil de expertise en vaardigheden van jouw medewerkers inzetten voor een maatschappelijk doel dat past bij de missie en visie van jouw bedrijf. Maar hoe pak je dat nu concreet aan? Kies je best voor een kortlopend of een langer traject? Laat je je medewerkers individueel of in team aan de slag gaan? Werk je lokaal of digitaal?

In deze sessie helpen we je op weg om het gepaste project voor jouw bedrijf op te zetten. We geven diverse modellen van skills-based volunteering mee, en je krijgt ook een overzicht van de soorten skills die je kan inzetten. Met concrete voorbeelden en een template laten we zien hoe je jouw idee kan vertalen naar waardevolle initiatieven voor zowel jouw medewerkers als de sociale organisaties.

Workshop - Vrijwilligerswerk kan ook vanop afstand: digitaal samenwerken
Dinsdag 27 oktober 2020 van 15u15 tot 16u30. Inschrijven via KBS

Vrijwilligerswerk in een wereld van sociale afstand is niet altijd evident. Toch snakken medewerkers naar mogelijkheden om zich maatschappelijk te engageren. Als bedrijf kan je hen hiertoe kansen geven, ook online!

We laten je in deze workshop zien hoe je jouw medewerkers online kan laten volunteeren. Technologie is daarbij maar één klein deel van het verhaal. Wij focussen op inhoudelijke inspiratie en tips over hoe je vanop afstand toch nauw kan samenwerken en de voordelen van de fysieke vrijwilligerservaring kan behouden.


Wil je na de introsessie graag nog meer weten? Wil je weten hoe je skills-based volunteering in de strategie van jouw bedrijf kan inbouwen? Ontdek ons aanbod voor bedrijven.

Sessies voor bedrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x