Sessies voor non-profit organisaties

Introsessie
Donderdag 15 oktober 2020 van 9u tot 10u15 of van 10u45 tot 12u. Of maandag 26/10 van 13.30-14.45u Inschrijven via KBS

Wil je graag als organisatie met vrijwilligers aan de slag? In deze introsessie geven we je mee welke soorten samenwerkingen er zijn, hoe je de samenwerking kiest die het beste inspeelt op de noden van jouw organisatie of project.

Engage4 is expert in skills-based volunteering: het inzetten van vrijwilligers op basis van hun kennis & vaardigheden. Volunteering is in dit geval geen eenrichtingsverkeer, maar een gelijkwaardige samenwerking tussen bedrijf en non-profit. Deze vorm van volunteering is geschikt voor zowel kleine als grotere organisaties.

We geven je tijdens deze intro het bredere kader mee en we zoomen in op concrete vormen van samenwerking: van één-op-één adviezen en coaching over in team een uitdaging aanpakken tot hackatons. We bekijken wat de concrete meerwaarde voor jouw organisatie kan zijn, en wat de voordelen en valkuilen zijn. We doen dit telkens aan de hand van herkenbare voorbeelden.

Workshop - Impact versterken door een goede voorbereiding
Dinsdag 20 oktober 2020 van 13u30 tot 14u45. Inschrijven via KBS

Je bent voor jouw organisatie niet alleen op zoek naar middelen of helpende handen, maar ook naar kennis. Kan je daarvoor op bedrijfsvrijwilligers beroep doen? Welke kennis wil je precies in huis halen en om wat te doen? Ben je als organisatie klaar om de bedrijfsvrijwilligers goed te begeleiden zodat het een win wordt voor iedereen?

Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk. We geven je in deze workshop daarom een pak inspiratie en nuttige tips & tricks mee. Zo kan je een succesvol project opzetten dat loont voor zowel jouw organisatie als voor de bedrijfsvrijwilligers.

Tips voor het concreet uitwerken van je project krijg je mee in de workshop 'Identificeren & vormgeven van je project'.

Workshop - Identificeren & vormgeven van je project
Dinsdag 20 oktober 2020 van 15u15 tot 16u30. Inschrijven via KBS

Wat wil je als organisatie uit de samenwerking met vrijwilligers halen, en hoe zorg je ervoor dat je dat doel bereikt? We helpen je om een goede case voor skills-based volunteering te definiëren die de missie en visie van jouw organisatie ondersteunt. We overlopen kort de diverse categorieën van skills die je kan inzetten, en we zetten investering van tijd en energie tegenover het verwachte resultaat.

We doen dit aan de hand van een pak concrete voorbeelden. Je krijgt van ons ook een template mee die je bij elke stap doet stilstaan en nadenken over de concrete implementatie van jouw project.
We raden aan eerst de workshop 'Impact versterken door goede voorbereiding' te volgen.

Workshop - Vrijwilligerswerk kan ook vanop afstand: digitaal samenwerken
Maandag 26 oktober 2020 van 9u tot 10u15. Inschrijven via KBS

Hoe kan je vrijwilligerswerk laten werken in een wereld van sociale afstand? Technologie is maar één aspect van het verhaal. Zo zijn niet alle projecten even geschikt voor online samenwerken, en je kan ook niet zomaar offline projecten één-op-één omvormen tot online projecten.

We geven je inhoudelijke inspiratie en tips over hoe je vanop afstand toch nauw kan samenwerken. We geven aan waarmee je rekening moet houden om je eigen medewerkers en de vrijwilligers betrokken te houden, en hoe je de vooropgestelde resultaten toch kan halen.

Wil je na deze sessie meer weten? Hoe je skills-based volunteering in de strategie van jouw organisatie kan inbouwen? Ontdek ons aanbod voor non-profit organisaties.

Sessies voor non-profit organisaties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x