Skills-based volunteering

Triple win
Uit onderzoek blijkt dat SBV een triple-win levert: aan bedrijven, medewerkers en non-profit.
  • Bedrijven

Bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen waarmee hun stakeholders (medewerkers, klanten, leveranciers, sociale organisaties) geconfronteerd worden. Verbeteren van imago en visibiliteit, vergroten van motivatie. SBV is een krachtige opleidingstool.

  • Medewerkers

Uitgedaagd om 'out of the box' hun expertise en kennis in te zetten, in een ongekende  omgeving. Creatief en innovatief zijn en leren vanuit andere perspectieven denken. Dit versterkt hun professionele ontwikkeling, bevordert nieuwe werkrelaties en teambuilding.
Medewerkers van de non-profit leren via de samenwerking nieuwe invalshoeken kennen.
Via SBV worden nieuwe netwerken uitgebouwd.

  • Non-profit

Versterken van hun dagelijkse werking door de resultaten van de samenwerking. Verbeteren van hun visibiliteit, vergroten van motivatie en kennisverwerving bij hun medewerkers.


Waar verschilt skilled-based volunteering (SBV) van het klassieke vrijwilligerswerk?

Bij het klassieke vrijwilligerswerk, zoals schilderen in een opvangcentrum, zijn er helpende handen nodig om een non-profit te ondersteunen.
Bij SBV zijn specifieke professionele skills nodig om samen met een non-profit te zoeken naar verbeteringen voor strategische of infrastructurele behoeften. Hier wordt samen kennis opgebouwd (capacity building).

Bijvoorbeeld: een IT-professional kan helpen om bomen te planten in een natuurgebied, maar kan ook ondersteunen om een proces van een non-profit te digitaliseren.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x