Skills-based volunteering in een notedop

Skills-based volunteering

Corporate vrijwilligerswerk groeit sterk in Europa. De doeltreffendste manier voor bedrijven om non-profit organisaties te ondersteunen is door skills-based volunteering (SBV). Hierbij zetten medewerkers uit bedrijven hun skills in en leren ze zelf ook bij door effectief samen te werken met medewerkers van de non-profit. Onderzoekt leert dat SBV een 7 maal grotere impact heeft op het verwerven en verrijken van skills dan traditionele vormen van vrijwillige inzet.

Duurzame projecten hoeven niet altijd langdurig te zijn. Bedrijven en medewerkers kiezen vaker voor flexibele manieren van inzet, zonder lange termijn verbintenissen met een non-profit organisatie. De mogelijkheden van SBV zijn aantrekkelijk omdat medewerkers hiermee op korte tijd een positief verschil maken en tegelijk hun professionele skills en netwerken ontwikkelen.


Triple win
Uit onderzoek blijkt dat SBV een triple-win levert: aan bedrijven, medewerkers en non-profit.
  • Bedrijven

Bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen waarmee hun stakeholders (medewerkers, klanten, leveranciers, sociale organisaties) geconfronteerd worden. Verbeteren van imago en visibiliteit, vergroten van motivatie. SBV is een krachtige opleidingstool.

  • Medewerkers

Uitgedaagd om 'out of the box' hun expertise en kennis in te zetten, in een ongekende omgeving. Creatief en innovatief zijn en leren vanuit andere perspectieven denken. Dit versterkt hun professionele ontwikkeling, bevordert nieuwe werkrelaties en teambuilding.
Medewerkers van de non-profit leren via de samenwerking nieuwe invalshoeken kennen.
Via SBV worden nieuwe netwerken uitgebouwd.

  • Non-profit

Versterken van hun organisatorische capaciteit door de resultaten van de samenwerking. Verbeteren van hun visibiliteit, vergroten van motivatie en kennisverwerving bij hun medewerkers.

Verschilt SBV van het klassieke vrijwilligerswerk?

Bij het klassieke vrijwilligerswerk, zoals schilderen in een opvangcentrum, zijn er helpende handen nodig om een non-profit te ondersteunen.
Bij SBV zijn specifieke professionele skills nodig om samen met een non-profit te zoeken naar verbeteringen voor strategische of infrastructurele behoeften. Hier wordt samen kennis opgebouwd (capacity building).

Bijvoorbeeld: een IT-professional kan helpen om bomen te planten in een natuurgebied, maar kan ook ondersteunen om een proces van een non-profit te digitaliseren.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x