Mieke Nieuwdorp

Hallo,
Ik vind het prachtig om mijn ervaring in Levenslang Leren te combineren met mijn ervaring in maatschappelijk engagement!
Multidisciplinair werken tussen organisaties uit de bedrijfssector en de non-profit sector loopt als een rode draad doorheen mijn professionele context. Ik zie hoe maatschappelijke betrokkenheid mensen telkens motiveert. En dit engagement wordt nog te weinig benut als sterke motor voor verandering.

Elke dag, in allerlei werkcontexten, de kracht van maatschappelijk engagement mogen ervaren is heel motiverend. Dat drijft me om employee skills-based volunteering voor meer bedrijven en non-profitorganisaties mogelijk te maken.

In cross-sectorale samenwerking werk ik vanuit gelijkwaardigheid tussen de partners. Weg van paternalisme. Dan kom je snel tot een ‘triple win’: voor het bedrijf, de non-profit organisaties en de medewerkers.

In 2015 richtte ik Engage4 op om kansen te bieden tot employee volunteering via korte trajecten, waar kennis en ervaring wordt uitgewisseld.
Vergis je niet: deze vorm is een alternatief voor opleiding, het is ervaringsleren. Meer dan een alternatief voor het traditionele hands-on vrijwilligerswerk.

Het is ervaringsleren dat vertrekt vanuit waar men goed in is, gekoppeld aan de goesting om zich maatschappelijk te engageren. Engage4 werkt vanuit de grote rijkdom die schuilt in verscheidenheid. Het moment dat mensen uit hun comfortzone treden en durven afstappen van vertrouwde methodes, start het leerproces.

Nog wat achtergrond: jarenlange coördinerende en leidinggevende ervaring in o.a. Dienst Levenslang Leren KULeuven, LUMOS Universitaire Ontwikkelingssamenwerking, 'Care Living Lab' InnovAge, Flanders Technology. Docent UCLL ‘cross-over samenwerking tussen organisaties’.
Als student wou ik al verschillende perspectieven leren kennen, en vulde ik de Westerse visie op economie en cultuur uit mijn studie als handelsingenieur aan met visies vanuit China en Japan.

Je zal zien, veel mensen voelen zich van nature graag maatschappelijk betrokken. Het enige wat je moet doen, is hen daartoe de kans geven en het juiste kader scheppen!

Mieke Nieuwdorp

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x