Connected Learning


Al meerdere jaren biedt Engage4 korte trajecten van employee volunteering aan, en met het Connected Learning programma zorgt Engage4 voor nog meer impact. Meerdere bedrijven en vzw’s starten gelijktijdig hun samenwerkingstraject en kunnen zo ervaringen uitwisselen, bijleren van andere teams en elkaar motiveren. Voor de deelnemende bedrijven biedt Connected Learning ook een kans om hun innovatieve HR-aanpak en een van hun CSR-initiatieven onder de aandacht te brengen.

Het programma loopt tweemaal per jaar, en is gespreid over 5 halve dagen over een periode van 10 weken. Volgende edities:

 • voorjaar 2024: 18 april tot 13 juni
 • najaar 2024: 26 september tot 5 december

Het slotevenement van Connected Learning staat telkens ook open voor externe gasten. Daar kan je ervaren wat de impact is van employee volunteering, luisteren naar experten en naar de concrete realisaties van de deelnemende teams.

Het programma

Een bedrijf schrijft een of meerdere groepen van medewerkers in. Elke groep bestaat uit 3 tot 5 deelnemers. Dan gaat Engage4 in haar netwerk op zoek naar een goede ‘match’ met een social profit organisatie uit de regio. We vertrekken hierbij van de competenties van de deelnemers van het bedrijf, beschrijven dan met de vzw een duidelijk en haalbaar project en bereiden de vzw voor op de samenwerking.

Het programma is gespreid over 5 halve dagen over een periode van 10 weken:

 • Kick-off: op het startmoment komt iedereen samen voor de inleidende training en leren de teams elkaar en de projecten kennen. De scope wordt verder afgelijnd en alle praktische afsrpaken gemaakt voor de cocreaties.
 • Cocreaties: tijdens de cocreaties op locatie bij de vzw werkt elk team samen aan een oplossing voor de uitdaging van de vzw.
 • Slotevenement: als afsluiter blikken we samen terug op de ervaring in de reflectiesessie, elk team presenteert de resultaten van de samenwerking en we sluiten af met een receptie. Tijdens de presentaties en de receptie zijn ook andere gasten welkom.

Voor wie

Voor bedrijven

 • die hun medewerkers innovatieve ontwikkelingsmogelijkheden aanbieden
 • die het welbevinden en engagement willen verhogen
 • die medewerkers willen opleiden om buiten de gebaande paden te denken (‘outside the box’)
 • die tijd geven voor maatschappelijk engagement en het beste uit deze ervaring willen halen
 • die zich willen positioneren als een onderneming met een sterk maatschappelijk engagement

Voor social profitorganisaties

 • die professionele competenties zoeken om een concrete nood te helpen oplossen
 • die hun medewerkers nieuwe perspectieven en referentiekaders willen leren kennen
 • die hun netwerk willen uitbreiden door ontmoetingen die anders niet tot stand komen
 • die overtuigd zijn dat beide partijen sterker worden van een samenwerking
 • die hun missie en werking ruimer bekend willen maken

Info & inschrijven

Voor meer informatie of om in te schrijven voor Connected Learning, neem contact met Engage4: mieke@engage4.be, 0486 65 89 92 of via dit formulier. Regelmatig zijn er ook online infosessies voor zowel bedrijven als vzw's, hier kom je alles te weten over Connected Learning. Je kan ook een eindevenement bijwonen en daar luisteren naar experten en de ervaringen van deelnemers.

Infosessies voor bedrijven

Tijdens een online infosessie van 30 minuten krijg je alle informatie over het Connected Learning programma: het traject in detail, de voordelen voor de medewerkers en het bedrijf, ... . Neem contact op met Mieke op 0486 65 89 92 voor een afspraak, of mail naar mieke@engage4.be.

Voor de editie van Connected Learning najaar 2024 zijn er infomomenten in maart en april, inschrijven kan hier:

Infosessies voor social profitorganisaties

Engage4 biedt uitgebreide ondersteuning aan de vzw’s of social profitorganisaties die deelnemen: training om een uitdaging uit te schrijven in een duidelijk project, begeleiding bij de samenwerking met de bedrijfsmedewerkers, organisatie van het start- en eindmoment, ... .

Wil je vanuit je organisatie een project indienen of meer te weten komen over hoe je dit aanpakt en welke begeleiding Engage4 geeft? Wij lichten alles in detail toe tijdens een online infosessie van 30 minuten.

De volgende sessie zijn gepland in de loop van de maanden mei en juni:


Driedubbele impact – een win/win/win

De trajecten van Engage4 voor community engagement bieden voordelen voor alle partijen: de deelnemers, het bedrijf en de non-profit organisatie.


Meer over de voordelen voor de deelnemers vind je hier.

 

Powerful experience that allows you to gain new knowledge through a unique perspective


Connected Learning

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x