Over ons

Overtuiging

Er is zo veel kennis en ervaring aanwezig in zowel bedrijven als non-profit organisaties! Maar deze wordt nog te weinig gedeeld. Engage4 creëert opportuniteiten voor ontmoeting en samenwerking over sectoren heen. 

Door het mobiliseren van skills tussen sectoren, wordt ieders kennis, ervaring & mindset verruimd en ontstaan nieuwe ideeën en inzichten.

Ervaring

Mieke Nieuwdorp
"Ik heb Engage4 opgericht na jarenlange ervaring in werken met vrijwilligers, opzetten van multidisciplinaire opleidingen en coördineren van interdisciplinaire samenwerkingen.

Vorming, maatschappelijk engagement en nieuwe perspectieven ontdekken zijn dan ook kernelementen van Engage4."

Achtergrond en enkele engagementen

Sociaal engagement als motor voor verandering

Medewerkers versterken en motiveren door hen boeiende ervaringen buiten hun gekende werkcontext te bieden. De unieke interacties stimuleren hen het beste uit zichzelf te halen en zich verder te ontwikkelen.
Elke dag opnieuw zijn we verrast over de kracht van sociaal engagement.


Engage4

Een efficiënte samenwerking tussen verschillende sectoren opzetten vraag tijd, kennis en ervaring. Engage4 is een ervaren matchmaker tussen maatschappelijk betrokken bedrijven en non- profitorganisaties. We hebben een netwerk, een team van experten en een model om succesvolle SBV projecten op te zetten. Wij organiseren alle stappen in het proces: nodenanalyse, matchmaking, teams opstarten, projectopvolging en rapportering.

Veel medewerkers willen hun talenten inzetten voor sociale projecten. Dit leeft nog sterker bij de nieuwe generaties op de arbeidsmarkt. Door het aanbieden van SBV projecten speel je in op deze verwachtingen.

Corporate vrijwilligerswerk

Corporate vrijwilligerswerk groeit sterk in Europa. De doeltreffendste manier voor bedrijven om non-profit organisaties te ondersteunen is door skills-based volunteering (SBV). Hierbij zetten medewerkers uit bedrijven hun skills in en leren ze zelf ook bij door effectief samen te werken met medewerkers van de non-profit. SBV heeft een grotere impact op het verwerven en verrijken van skills dan traditionele vormen van vrijwillige inzet.

Duurzame projecten hoeven niet altijd langdurig te zijn. Bedrijven en medewerkers kiezen vaker voor flexibele manieren van inzet, zonder lange termijn verbintenissen met een non-profit organisatie. De mogelijkheden van SBV zijn aantrekkelijk omdat medewerkers hiermee op korte tijd een positief verschil maken en tegelijk hun professionele skills en netwerken ontwikkelen.

Deze unieke interacties en ervaringen stimuleren medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en zich verder te ontwikkelen. Via SBV kan iedereen een verschil maken, dat geeft ons en alle deelnemers energie!


Over ons

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x