Over ons

Engage4 connecteert de bedrijfswereld en de non-profit sector. Ons doel is samen maatschappelijke meerwaarde creëren en tegelijkertijd de professionele ontwikkeling van mensen bevorderen.

Wij zijn experts in skills-based employee volunteering: maatschappelijk engagement dat vertrekt van de competenties van de medewerkers. We gaan op zoek naar de juiste match tussen bedrijf en non-profit zodat ze van elkaar kunnen leren. Zo creëren we meerwaarde voor álle partners.

Om dat te realiseren, begeleiden we de samenwerking stap voor stap: van het in kaart brengen van de (gewenste) competenties en het aflijnen van de cases, over het matchen van bedrijf en non-profit, tot het ondersteunen van de cocreatie en het evalueren van de leerresultaten.

Maatschappelijk engagement als motor van professionele ontwikkeling!

Dat kan ook in korte trajecten. Probeer het eens, wij kunnen je hierin begeleiden.

Hieronder alvast 6 vuistregels om als bedrijf mee rekening te houden in je employee volunteering programma.

Met onze unieke expertise en doorgedreven maatwerk helpen we je als bedrijf om de kracht van maatschappelijk engagement en cocreatie te ontdekken: je kan je purpose als bedrijf heel concreet invullen, terwijl je medewerkers kansen krijgen om te groeien.
Non-profit organisaties begeleiden we bij het inzetten van dit maatschappelijk engagement uit bedrijven om concrete uitdagingen aan te pakken en hun medewerkers extra te waarderen en ondersteunen.

Onze werking is uniek in Vlaanderen!

Er is enorm veel expertise zowel in de non-profit sector als bij bedrijven. Het potentieel om deze kennis te delen is groot, maar wordt momenteel nog sterk onderbenut. Daaraan werken wij, vertrekkende vanuit gelijkwaardigheid, en via lokale en haalbare projecten!

Hebt u veel of weinig ervaring met volunteering, wilt u strategisch werken of meteen in actie schieten, wij hebben een aanbod voor elk!

Eén voorbeeld van hoe een project kan verlopen, leer je kennen via deze video (6.43'):


We werkten al met plezier samen met onder andere:

Onze partners:


Engage4 werkt samen met professor Saskia Crucke van Universiteit Gent Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Vakgroep Marketing, Innovatie en Organisatie. Via gastcollege’s, studentenopdrachten en masterproeven wordt kennis gedeeld over Corporate Volunteering, Community Engagement en Corporate Citizenship, kaderend binnen vakken als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Diversiteit.
Meer over employee volunteering en duurzame HR lees je in dit artikel.

Samen met Idewe doen we studies rond Corporate Volunteering en welzijn op het werk. Momenteel peilen we met een studie naar de impact van maatschappelijk engagement op het welbevinden op het werk.

Mieke doceert ook aan UCLL het vak 'Cross-over samenwerking tussen bedrijven en non-profitorganisaties' aan de laatstejaarsstudenten Sociaal Werk-Maatschappelijke dienstverlening.


Doe mee en je zult versteld staan van de kracht van maatschappelijk engagement!

Over ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x