Over ons

Engage4 connecteert de bedrijfswereld en de non-profit sector. Ons doel is samen maatschappelijke meerwaarde creëren en tegelijkertijd de professionele ontwikkeling van mensen bevorderen.

Wij zijn experts in skills-based employee volunteering: maatschappelijk engagement dat vertrekt van de competenties van de medewerkers. We gaan op zoek naar de juiste match tussen bedrijf en non-profit zodat ze van elkaar kunnen leren. Zo creëren we meerwaarde voor álle partners.

Om dat te realiseren, begeleiden we de samenwerking stap voor stap: van het in kaart brengen van de (gewenste) competenties en het aflijnen van de cases, over het matchen van bedrijf en non-profit, tot het ondersteunen van de cocreatie en het evalueren van de leerresultaten.

Maatschappelijk engagement als motor van professionele ontwikkeling!

Dat kan ook in korte trajecten. Probeer het eens, wij kunnen je hierin begeleiden.

In dit artikel vind je alvast 6 vuistregels om als bedrijf mee rekening te houden in je employee volunteering programma.

Met onze unieke expertise en doorgedreven maatwerk helpen we je als bedrijf om de kracht van maatschappelijk engagement en cocreatie te ontdekken: je kan je purpose als bedrijf heel concreet invullen, terwijl je medewerkers kansen krijgen om te groeien.
Non-profit organisaties begeleiden we bij het inzetten van dit maatschappelijk engagement uit bedrijven om concrete uitdagingen aan te pakken en hun medewerkers extra te waarderen en te ondersteunen.

Onze werking is uniek in Vlaanderen!

Er is enorm veel expertise zowel in de non-profit sector als bij bedrijven. Het potentieel om deze kennis te delen is groot, maar wordt momenteel nog sterk onderbenut. Daaraan werken wij, vertrekkende vanuit gelijkwaardigheid, en via lokale en haalbare projecten!

Hebt u veel of weinig ervaring met volunteering, wilt u strategisch werken of meteen in actie schieten, wij hebben een aanbod voor elk!

Doe mee en je zult versteld staan van de kracht van maatschappelijk engagement!Engage4 werkt samen met professor Saskia Crucke van Universiteit Gent Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Samen met Idewe doen we studies rond Corporate Volunteering en welzijn op het werk.

Engage4 is mede stichtend lid van Leuven Mindgate met als engagement om meer verbinding te maken tussen bedrijven en de regionale non-profit sector.

Mieke doceert ook aan UCLL het vak 'Cross-over samenwerking tussen bedrijven en non-profitorganisaties' aan de laatstejaarsstudenten Sociaal Werk-Maatschappelijke dienstverlening.

Over ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x