Over ons

Bij Engage4 slaan we de brug tussen bedrijven en sociale organisaties. Samen streven we naar het maken van een positief verschil in de samenleving en het bevorderen van de groei van mensen in hun werk.

Als pioniers in België op het gebied van skills-based employee volunteering, actief sinds 2015, onderscheiden we ons met een unieke aanpak. Wij geloven sterk in het delen van kennis en expertise tussen social profit organisaties en bedrijven. We zetten ons in voor het bevorderen van gelijkwaardige samenwerking, en dat realiseren we met lokale en haalbare projecten.

Onze aanpak is gebaseerd op ervaringsgericht en transformatief leren, altijd met de focus op actie en 'real life' situaties.

Wij realiseren aanzienlijke impact in onze programma’s, zowel maatschappelijk als op het vlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onze sterkte ligt in het behalen van significante impact in korte projecten. Wij zijn overtuigd dat de impact wordt bepaald door de effectieve manier van samenwerken en niet zozeer door de duur van de samenwerking.

Skills-based community engagement

Skills-based community engagement betekent dat medewerkers hun competenties inzetten om sociale organisaties te ondersteunen. Bij Engage4 zorgen we ervoor dat deze competenties precies passen bij wat een sociale organisatie nodig heeft. Zo helpen we samen om concrete problemen van de sociale organisatie op te lossen en positieve impact te creëren. Bovendien leren medewerkers en organisaties van elkaar, waardoor een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaring ontstaat.

In dit artikel vind je alvast 6 vuistregels om als bedrijf mee rekening te houden in je employee volunteering programma.


Samenwerkingen, onderzoek en opleidingen


Engage4 werkt samen met professor Saskia Crucke van Universiteit Gent Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan onderzoek rond community engagement en skills-based employee volunteering. Dit omvat onder andere de leereffecten en de voordelen op het snijvlak tussen CSR (Corporate Social Responsibility) en HR (Human Resources).

Samen met Idewe doen we studies rond Corporate Volunteering en de relatie met welzijn op het werk.

Engage4 is mede stichtend lid van Leuven Mindgate met als engagement om meer verbinding te maken tussen bedrijven en de regionale non-profit sector.

Mieke doceert ook aan UCLL het vak 'Cross-over samenwerking tussen bedrijven en sociale organisaties' aan de laatstejaarsstudenten Sociaal Werk-Maatschappelijke dienstverlening.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x