Driedubbele impact: win/win/win

De trajecten van Engage4 voor skills-based community engagement bieden voordelen voor alle partijen: de deelnemers, het bedrijf en de non-profit organisatie.

De deelnemers passen hun competenties toe om een uitdaging uit de dagelijkse werking van de non-profitorganisatie te helpen oplossen. Door buiten hun gebruikelijke bedrijfscontext te werken, nemen ze nieuwe perspectieven aan en ontwikkelen ze zowel persoonlijke als professionele competenties. Via reflecties begeleiden wij de deelnemers om maximaal van deze ervaring te leren en deze competenties nadien in de eigen werkcontext te gebruiken.

De deelnemers:

  • gaan actief samenwerken voor een tastbaar resultaat met positieve maatschappelijke impact
  • gaan creatief nadenken en innovatieve oplossingen vinden voor een uitdaging van de vzw
  • verbreden hun denkkader en gaan meer open staan voor nieuwe perspectieven
  • maken kennis met een andere organisatiecultuur en werkwijze, en gaan hierdoor vooroordelen in vraag stellen
  • leren hoe ze hun vaardigheden kunnen inzetten in nieuwe contexten, en zich makkelijker kunnen aanpassen in complexe situaties
  • worden gestimuleerd om ondernemend te zijn en probleemoplossend te werken

Tijdens het slotevenement van Connected Learning op 15 december 2022 sprak professor Lode Godderis over de voordelen van skills-based volunteering:


Community Engagement programma’s zijn een manier om het maatschappelijk doel van het bedrijf vorm te geven, en zijn onderdeel van de Corporate Social Responsibility of ‘CSR’. De trajecten hebben een sterke impact op de tevredenheid van de medewerkers, en dragen zo bij tot de retentie van de medewerkers en een versterkt employee engagement. Bovendien komen thema’s als diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid in de trajecten impliciet sterk aan bod.

Als non-profit organisatie haal je extra competenties binnen om specifieke uitdagingen aan te pakken. Geëngageerde bedrijfsmensen worden mee ambassadeur van je werking en je medewerkers leren nieuwe skills op een heel ongedwongen manier. Ze krijgen extra zuurstof omdat ze ervaren dat hun kennis en expertise ook voor het bedrijfsleven bijzonder waardevol zijn.

Onderstaande figuur vat de belangrijkste voordelen samen:


Driedubbele impact: win/win/win

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x