Talent development & employee engagement

Ervaringsgericht leren met maatschappelijke impact

Wil je als bedrijf investeren in de professionele groei van je medewerkers én tegelijkertijd maatschappelijke impact realiseren? Engage4 biedt deze unieke combinatie.

Het werkveld evolueert snel, en dat vraagt om flexibiliteit en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Naast nieuwe gespecialiseerde vaardigheden zijn ook aangepaste soft skills essentieel:

  • interpersoonlijke vaardigheden, zoals het opbouwen van relaties en empathie
  • zelfleiderschap, zoals ondernemerschap en
  • cognitieve vaardigheden, zoals kritisch denken, creativiteit en verbeeldingskracht.

Maar leren is ook meer is dan alleen een cursus volgen. Het is uitgedaagd worden, uit je comfortzone komen, leren van anderen, … . Door de veranderende maatschappij moeten we op zoek naar andere manieren van leren dan de traditionele methoden van klassikale opleidingen.

Ben je op zoek naar een win-win-win in leren (en engageren) voor jouw medewerkers?
Dan is ons aanbod van Community Engagement iets voor jou.

Met een professionele voorbereiding en begeleiding zijn community engagement programma’s een leertraject voor medewerkers, verhogen ze het employee engagement en geven een gevoel van purpose.


Ons aanbod

Open inschrijving: Connected Learning

Neem deel aan een van onze trajecten van Employee Engagement waar meerdere bedrijven en vzw's uit gelijktijdig hun samenwerkingstraject starten.

Elk jaar zijn er twee edities van Connected Learning, met start in maart of september.

Gedurende 5 halve dagen gespreid over 10 weken zet een klein team hun skills in om samen met een social profitorganisatie een uitdaging van deze vzw aan te pakken.

Connected Learning is een uniek traject van ervaringsgericht leren. Wij zorgen voor een goede match tussen de skills van de medewerkers en de noden van een social profit organisatie, de voorbereidende training, de begeleiding tijdens het volledige traject, en de vertaling van de ervaring naar de eigen werkomgeving. En we sluiten af met een event samen met alle andere teams.

Aanbod op maat

Ben je een grote of kleine organisatie met veel of weinig ervaring met community engagement, employee volunteering of pro bono werken? Wil je alle medewerkers de kans geven zich maatschappelijk te engageren of integreer je het liever in een leiderschapstraject?

Wij ontwikkelen en realiseren trajecten op maat van jouw bedrijf en medewerkers. Je kan kiezen voor een langer traject of voor korte trajecten, beide leveren veel meerwaarde op.

We starten telkens met een nodenanalyse, kijken hoe we bedrijfs- en maatschappelijke doelen kunnen afstemmen, zorgen voor een goede match en zorgen voor een uitdagende case uit de social profit. We begeleiden de medewerkers bij de samenwerking en capteren de positieve impact voor individu én bedrijf.


Voordelen van employee volunteering

Een win-win-win situatie: voor de medewerkers, voor het bedrijf en voor de vzw:

  • Als medewerkers hun talenten kunnen inzetten op het werk, dan zijn ze zeer gemotiveerd. Maar als ze die ook kunnen inzetten voor een goed doel, dan voelen ze zich nog meer geëngageerd.
  • Het heeft ook een impact op het team als je samen iets doet voor een goed doel. Dat zorgt er ook voor dat het team zich meer verbonden voelt. Het wordt eigenlijk een hechter team.
  • Een derde element is dat door te gaan samenwerken in een andere context, je zelf ook heel veel bijleert. Enerzijds kan je je vaardigheden inzetten voor die vzw, maar die vzw brengt je ook op nieuwe ideeën die je dan ook kan gaan toepassen op het werk.

Professor Lode Godderis vatte de voordelen van employee volunteering kort samen in deze video.

Deelnemers in de trajecten van Engage4 zeggen het zo: “Door buiten mijn comfortzone mijn skills in te zetten in een vzw leerde ik veel bij. Het was een oefening probleemoplossing en empatisch denken. Diversiteit en inclusie werd plots heel concreet voor mij. Ik ben fier op mijn werkgever dat ik deze kans kreeg.”

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x