Aanbod voor bedrijven

Skills-based community engagement of employee volunteering levert heel wat meerwaarde op voor zowel medewerker als bedrijf. Maar het vraagt wel expertise, tijd en een ruim netwerk. We helpen je dan ook graag bij het uitbouwen van een programma op maat van de noden van je bedrijf en medewerkers.

Hieronder vind je alvast een aantal van onze diensten. Wil je graag weten wat we voor jouw bedrijf concreet kunnen betekenen, dan kan je ons altijd contacteren voor een afspraak.

Trajecten van employee volunteering: ervaringsgericht leren, mét maatschappelijke impact

Ben je een grote of kleine organisatie met veel of weinig ervaring met community engagement, employee volunteering of pro bono werken? Wil je alle medewerkers de kans geven zich maatschappelijk te engageren of integreer je het liever in een leiderschapstraject? Geen probleem. We ontwikkelen en realiseren trajecten op maat van jouw bedrijf en medewerkers. Je kan kiezen voor een langer traject of voor korte trajecten, beide leveren veel meerwaarde op.

Welk traject je ook kiest, we starten telkens met een nodenanalyse, kijken hoe we bedrijfs- en maatschappelijke doelen kunnen afstemmen, zorgen voor een goede match en een uitdagende case uit de non-profit, begeleiden de medewerkers bij de samenwerking, en capteren de positieve impact voor individu én bedrijf.

Je kan ook aansluiten bij het Connected Learning programma, waar meerdere bedrijven en vzw's uit eenzelfde regio gelijktijdig hun samenwerkingstraject starten. Elk jaar zijn er twee edities van Connected Learning, met start in maart of september. Gedurende 5 halve dagen gespreid over 10 weken zet een klein team hun skills in om samen met een non-profitorganisatie een uitdaging van de vzw aan te pakken.

De voordelen van skills-based volunteering vat professor Lode Godderis kort samen in deze video.

Consulting rond CSR en community engagement

Employee volunteering en community engagement maken deel uit van de CSR-strategie van bedrijven, en zijn een manier om de 'S' in ESG concreet te maken. We bekijken samen met jouw bedrijf hoe je community engagement strategisch kan inzetten: 

  • Welke leereffecten wil je realiseren?
  • Welke match ligt het meest in lijn met de purpose van het bedrijf?
  • Hoe motiveer je medewerkers om deel te nemen?

We begeleiden het traject van design tot implementatie. We passen een framework toe om de ambities en strategie helder te krijgen maar zetten altijd in op snelle  en concrete actie. Zo zijn er snel resultaten, bouw je een kern van ambassadeurs op in het bedrijf en kan je meteen communiceren over de CSR-acties.

Workshop social purpose

Deze workshop is een introductie tot het vinden van social purpose in je dagelijkse werkomgeving. We maken de deelnemers bewust en trainen hen in vaardigheden die nodig zijn om 'purposeful' werk te hebben. Een unieke meeslepende ervaring in een non-profit organisatie is een ideaal startpunt om na te gaan hoe je meer betekenis kan vinden in de werkomgeving. Deze workshop is 1 dag voor een groep van maximum 15 personen, en gebeurt in samenwerking met een lokale non-profitorganisatie, waar de workshop plaatsheeft.

Meer info over deze worskhop vind je hier.

Keynotes over community engagement en social purpose

Skills-based inzet van medewerkers is een van de snelst groeiende trends in community engagement en employee volunteering. Wil je zicht krijgen op de achterliggende ideeën en het bredere kader? We geven hierover graag een inspirerende keynote tijdens congressen, inspiratiedagen of interne opleidingen.

Topics die aan bod kunnen komen: trends in corporate volunteering en corporate citizenship, het stimuleren van innovatie via multidisciplinaire samenwerking, levens-breed leren, enz. We gebruiken daarbij telkens voorbeelden uit de praktijk.

Wil je purpose in je bedrijf concreter maken of te weten komen hoe je de link legt tussen de company purpose en de social purpose van de werknemers? Tijdens een keynote maken we het thema 'purpose at work'  tastbaar aan de hand van voorbeelden, onderzoek en praktische tips.


Laat je overtuigen door collega-bedrijven die skills-based employee volunteering al inzetten; hier vind je enkele cases en getuigenissen uit bedrijven terug.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x