PICK YOUR PILL

VZW Ganspoel biedt ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een visuele beperking. Reglementair mogen medewerkers de nodige medicatie niet in hun verpakking rond delen. De organisatie ondervond in praktijk verschillende problemen met het herkennen van medicatie. Om zulke, soms zelfs gevaarlijke, situaties te voorkomen, creëerde een intern team een papieren encyclopedie met foto’s en eigenschappen van de medicatie. 

Omdat het determineren van medicatie via de papieren versie een tijdrovende zaak was, engageerde Cubis, een SAP-data analyse bedrijf, zich om mee probleemoplossend te werken. Bedrijfsvrijwilligers moesten hierbij volledig buiten hun comfortzone treden om samen met de medische dienst algemene IT-kennis en vaardigheden om te zetten in praktische oplossingen. Ze vertrokken daarbij vanuit de gemaakte inspanningen en programeerden op basis daarvan een digitale versie. Via het intranet van Ganspoel VZW kunnen medewerkers nu in een oogwenk medicatie identificeren. 


ENGAGE4 toetste kennis en expertise af en bracht beide partijen samen. Na het vormen van deze match, volgden ze de voorbereidingen nauw op. Als facilitators zorgden ze voor het vlotte verloop van het proces.


Het denkvermogen en de vaardigheden van medewerkers van Ganspoel VZW en Cubis mondde uit in teamwerk dat de zorgcapaciteit van de instelling heeft gemaximaliseerd. Samen zorgen ze voor een betere morgen!


“We leerden zelf ook andere skills. Voor mij was het leuk om uit mijn comfortzone te komen.” Geert en Gunther, Cubis

PICK YOUR PILL

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x