17 april 2023

VERVOERSPUZZEL

Nektari biedt binnen hun zorgaanbod ook dagondersteuning aan. Maar het is een hele puzzel om het vervoer te regelen om alle cliënten van en naar die dagondersteuning krijgen. Tijd voor een grondige analyse dus! En daarvoor vond Engage4 een team van de Cronos Group.

Een nieuwe cliënt voor de dagondersteuning, een cliënt die van adres is veranderd? Het is telkens een hele klus om de routes en lijsten van het personenvervoer aan te passen bij Nektari. Een uitdaging die ze aanpakten samen met Hannes van Bespoke en Véronique van The Business Analysts, beide deel van de Cronos Groep.

Procesanalyse en contacteren van leveranciers

Nektari’s probleem wees op een applicatieve ondersteuning. Hiervoor keken ze wat er al bestaat op de markt aan software: is er iets geschikt; houdt de oplossing rekening met de aangepaste noden zoals rolstoelgebruik en andere fysieke of mentale beperkingen?

Maar het grootste werk was de uitgebreide procesanalyse: wie doet momenteel wat, waar loopt het vast, ... ? Uit deze analyseoefening kwamen soms ook andere problemen naar boven.

Een verhelderende en dankbare ervaring voor het hele team

Ilse van Nektari: “Voor ons was de samenwerking ongelofelijk verhelderend. We dachten eerst dat onze vraag toch simpel was: we hebben een tool nodig omhet vervoer beter te regelen. Maar al snel bleek dat we eerst eens moesten analyseren hoe we op dat moment werkten, en dan bleek dat ons proces zelf niet goed zat. Dat was voor ons al een hele verheldering. We leerden dat we moeten blijven analyseren en de hele procesflow in kaart brengen. We zien nu ook hoe we dit instrument om de analyse te maken kunnen gaan toepassen op andere bedrijfsprocessen in onze organisatie. Een aha-erlebnis!”

Hannes: “Als Cronosbedrijf kom je niet zo snel in contact met dit soort projecten dus het is sowieso een boeiende leerschool. Je leert omgaan met beperkt budget en tijd en zoekt zo naar de meest efficiënte oplossing. Dat is een fijne ervaring. Op enkele halve dagen maakten we al een groot verschil voor Nektari. Over een aantal maanden zouden we ook de resultaten horen, want Nektari gaat zelf verder aan de slag met de leveranciers. Dit is nog maar de start van een langer project voor hen. We zijn blij dat we hebben kunnen helpen.”

Véronique: “Het is ook een dankbare ervaring: je resultaat wordt effectief gebruikt en je ziet wat voor impact je werk heeft. Ook zag ik hoe waardevol het is om je werk met volledige passie te doen. Nektari biedt zoveel maatschappelijke meerwaarde, dat mis je soms in een bedrijfswereld. Ook op persoonlijk vlak was het een verrijking. Ik was nog nooit in contact gekomen met mensen met een beperking tot de inleefdag die we deden. Het was een eye-opener te zien hoe zij een ander parcours in het leven afleggen. het heeft me als persoon wel veranderd.”

VERVOERSPUZZEL

SUCCESVOL WEBINAR VOOR VZW'S OVER CHATGPT

Ons eerste webinar over het gebruik van ChatGPT in vzw’s was een groot succes! Meer dan 90 inschrijvingen, we plannen al een volgende editie in het najaar.

12 juni 2024

Lees meer

A.I. IN ACTIE BIJ CENTRUM GANSPOEL

In de school van Centrum Ganspoel gaat er veel tijd naar het opvolgen van de studievoortgang van de kinderen. Dat moest digitaler kunnen, dachten ze! Engage4 vond een geëngageerd team van data-experten van Sparkle en samen gingen ze aan de slag. Artificiële intelligentie hielp inzicht te brengen in de vele data.

16 mei 2024

Lees meer

ONKOSTEN DIGITALISEREN

Het opvolgen van de uitgaven van elke leefgroep zorgt voor heel wat administratie bij MPC Terbank. Tijd om te kijken of dit digitaler kan! En daar kunnen medewerkers van Isabel Group best mee helpen.

23 juni 2023

Lees meer

AAN DE SLAG ROND INTERNE COMMUNICATIE

Leren & Ontwikkelen staat al jaren centraal bij Argenta. Elke medewerker krijgt de kans om te groeien en zichzelf te ontwikkelen. En als ze daarbij ook maatschappelijk hun steentje kunnen bijdragen, is dat pas écht win-win. Lees meer over dit project met Jeugzorg Emmaüs Antwerpen.

7 maart 2023

Lees meer

IMPROVING WORK SCHEDULE PLANNING

When an organization grows, some semi-manual solutions reach their limits. This was the case with the planning of the employee work schedules at Kiosk VZW. A nice challenge to tackle together with a team of Intellus Group!

22 juni 2023

Lees meer

EEN EXTERNE BLIK OP DE INTERNE PROCESSEN - EEN GROTE STAP VOORUIT

Een analytische blik op de processen van je organisatie kan zorgen voor veel vereenvoudiging en een efficiëntere werking. Maar de resultaten van de samenwerking gaan verder dan dat! Lees meer over het hele traject van samenwerking tussen medewerkers van De Spiegel vzw en CommScope.

6 april 2023

Lees meer

EMPLOYER BRANDING

Het aantrekken en behouden van talent is ook bij veel vzw's een grote uitdaging. En daar kan een goede communicatiestrategie bij helpen. Medewerkers van vzw Het Gielsbos en Telenet gingen hierrond samen aan de slag.

22 maart 2023

Lees meer

LOGISTIEK VRAAGSTUK

Leef vzw werkte samen met een team van Port of Antwerp Bruges op een oplossing voor het personenvervoer. Maar het resultaat gaat voor Leef vzw verder: "We gaan in de toekomst ook voor andere vraagstukken dezelfde werkwijze toepassen. Dat wil zeggen: meer in projectvormen werken, mandaten geven en meer mensen betrekken bij onze beslissingen."

2 maart 2023

Lees meer

CLOSING THE DIGITAL GAP

A team from Intellus Group recently collaborated with CAW Antwerpen to help revolutionize its laptop distribution system. It was an exciting opportunity for the team to dive deep into CAW's organizational structure and apply their knowledge to help bridge the digital divide.

28 februari 2023

Lees meer

VAN PAPIER NAAR CASHLESS IN NO TIME

Een team van Isabel Group zette hun expertise in om een praktische oplossing uit te werken voor vzw Huize Eyckerheyde. Lees hier hun verhaal en ontdek hoe skills-based volunteering ook jouw medewerkers een boost kan geven, terwijl je meteen een non-profit duurzaam vooruit helpt. Een triple win!

7 februari 2023

Lees meer

WEBSHOP VOOR HET HOUTATELIER

De creaties van de cliënten in het houtatelier van vzw Heder werden al verkocht op de lokale markt en in hun eigen winkel, maar dankzij de samenwerking met een team van Lytix is er nu ook een webshop.

26 januari 2023

Lees meer

EFFICIENTER PLANNEN

Een nieuwe planningstool, daar was vzw De Rode Antraciet naar op zoek voor de gevangenis van Wortel. In een Connected Learning traject werkten ze dit uit samen met een team van Cubis en Lytix.

23 december 2022

Lees meer

SDG & COMMUNITY IMPACT

Johnson & Johnson found a partner in Engage4 to conduct a large employee survey and provide consulting on Community Engagement.

Lees meer

LEER ONZE WERKING KENNEN VIA DEZE VIDEO

Leer onze werking kennen via deze video (6.43')

Lees meer

IT GOES 'URBAN MINING'

VZW Saté, sociaal atelier voor hout- en staalbewerking, en CommScope ontwierpen samen een app voor inventarisatie van upcycling-materialen uit slooppanden. Via ‘urban mining’ hechten ze meer waarde aan de aarde.

Lees meer

PICK YOUR PILL

Cubis, SAP-data analyse bedrijf, en VZW Centrum Ganspoel zochten samen een oplossing om medicatie, die niet meer in de verpakking zit, te herkennen. Ze ontwikkelden een digitaal systeem waarmee ze in een oogwenk medicijnen kunnen identificeren. Goed gevonden!

Lees meer

STERKER DOOR TRAINING

Het Vlaams Welzijnsverbond biedt zijn leden training van Engage4 aan over het inzetten van bedrijfsvrijwilligers.

Lees meer

GETTING READY FOR SKILLS-BASED VOLUNTEERING

P&V Foundation offers their partner non-profit organizations and employees training on skills-based volunteering by Engage4.

Lees meer

SAMENWERKING KONING BOUDEWIJNSTICHTING

De Warmste Week groeit door als de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen. In 2020 zelfs nóg meer dan anders. Ook wij sloegen de handen ineen. Want de warmste week focust net op waar jij het verschil kan maken door je eigen inzet. En laat dat nu net onze expertise zijn.

Lees meer

MUSIC MEETS MATERIALS

VZW Vloer 1, een muziekvereniging die in de Stelplaats, Leuven repetitie- en opnameruimtes voorziet, zocht samen met bedrijfsvrijwilligers van Commscope, gespecialiseerd in telecommunicatieapparatuur, met gerecycleerde materialen naar een akoestische oplossing. Klinkt als muziek in de oren!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x