Non-profit sector sterk in employee engagement

30 september 2020

In 2020 organiseerde Herculean Alliance, samen met haar partners, jongeren en experten, voor het eerst de Employee Engagement Awards. Employee Engagement is een heel breed begrip en een jonge discipline. Daarom werd beroep gedaan op een jury van zeer diverse, ervaren experten.

Ook Mieke van Engage4 zetelde in de jury. Zij bracht haar brede visie op Corporate Social Responsibility (CSR) in, en op hoe je maatschappelijke verantwoordelijkheid, ook voor je medewerkers, kan verankeren in de activiteiten van je organisatie.

In dit eerste jaar konden naast bedrijven ook non-profit organisaties deelnemen. Want ook zij zijn sterk in employee engagement! Mieke was blij om als jurylid aan Basisschool Klimop de bronzen award te mogen uitreiken. Want in de non-profit sector, zoals onderwijs, speelt employee engagement een grote rol en gaat er heel wat aandacht naar toe, al is het eerder in stilte.

Engagement speelt zich vaak af op het wat ‘ongrijpbare’ terrein van cultuur en waarden. Het kan bijvoorbeeld gaan om de verankering van kernwaarden in de werkpraktijk, zoals respect, solidariteit of klantvriendelijkheid. Je kan dit tastbaar maken via concrete zaken zoals procedures.

Sociale organisaties zitten met hun werking erg dicht bij veel van de maatschappelijke uitdagingen. Vaak voelen zij het snelst nieuwe ontwikkelingen, noden en trends aan. In basisschool De Klimop gebruiken ze de kracht van solidariteit bij het realiseren van de doelen van hun school: kinderen opleiden om in de maatschappij van 2035 te stappen. En dat doen ze overtuigend, van hun manier van overleggen tot participatie in beleidsbeslissingen. 

Dat zij hier nu mee naar buiten komen, laat mooi zien wat ook de non-profit sector op het vlak van employee engagement realiseert!

Non-profit sector sterk in employee engagement

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x