Mieke is de strafste onderneemster van Vlaams-Brabant!

8 maart 2023

Mieke Nieuwdorp is ervan overtuigd dat bedrijven en non-profit veel van elkaar kunnen leren. “Engage4 is gespecialiseerd in wat we noemen ‘skills-based community engagement’. Medewerkers van bedrijven gaan dan in korte samenwerkingen hun competenties inzetten voor de non-profit.”

“De combinatie van bijleren en maatschappelijk engagement is erg krachtig”, gaat Mieke verder. “Ook bedrijven hebben nood aan betekenisvolle projecten en die hoeven niet per se ver van huis. Een medewerker met expertise in boekhouden kan perfect een vzw helpen met hun jaarverslag. Het gaat bij Engage4 niet om ‘helpende handen’, zoals bijvoorbeeld het schilderen van een lokaal. De focus ligt meer op professionele competenties.”

Of het vandaag nog nodig is om vrouwelijke ondernemers in de kijker te zetten? “Ja, dat denk ik wel. Ik werk zelf ook rond het doorbreken van stereotypen, en die zijn er: zowel rond gender als ondernemerschap. Zo zijn bedrijfsmedewerkers vaak verbaasd over ondernemerschap in een vzw.”

Pionier

Mieke was aangenaam verrast door haar nominatie. Toch heeft ze een idee waarom mensen voor haar kozen. “Corporate volunteering was tot een paar jaar geleden weinig bekend. Pionieren vergt doorzetting en hard werk, ik denk dat mensen dat weten. Ik werk ook rond een thema dat aanspreekt, mensen en bedrijven willen zich graag maatschappelijk engageren.”

Mieke Nieuwdorp mag zichzelf nu een jaar lang Strafste onderneemster van Vlaams-Brabant noemen. Haar tip voor andere vrouwelijke ondernemers: “Netwerken en kennis delen, dat is belangrijk.”

Lees hier het artikel uit made-in Vlaams-Brabant.

Mieke is de strafste onderneemster van Vlaams-Brabant!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x